Om PFA Brug Livet Fonden

Der findes rigtig mange ildsjæle i Danmark og rigtig mange hjertesager – lige fra store, landsdækkende sager til de helt små, nystartede græsrødder, der hjælper i det nære.

PFA Brug Livet Fonden ønsker at give en hjælpende hånd til ildsjæle i deres arbejde med at hjælpe andre til at bruge livet. Vi ser ildsjæle som personer, der med et stort personligt engagement arbejder og brænder for en hjertesag.

PFA Brug Livet Fonden ønsker derfor at støtte direkte og der, hvor vi kan gøre den største forskel. Det gælder både hjertesager, der er kendte i offentligheden og mindre sager, der fx hjælper lokalt eller er nyopstartede og har brug for støtte i form af et økonomisk skulderklap eller anden hjælp til at skabe opmærksomhed om deres arbejde.

Siden 2009 har fonden hvert år støttet en række gode formål – vi kalder dem vores hjertesager. Klik og se, hvem der har fået støtte her.

Kriterier for at indstille en sag

Én gang om året er fonden åben for indstillinger. Her opfordres alle ildsjæle til at indstille og beskrive deres hjertesag. For at din sag kan komme i betragtning til støtte, skal den opfylde følgende:

  • at pengene ikke går til initiativtageren, men til en sag hvor nogen gør noget godt for andre
  • at hjertesagen ikke er af kommerciel, politisk eller religiøs karakter
  • at sagen er startet før indstillingsperioden starter.

Hvordan vælges hjertesagerne?

Websitet her danner rammen om en afstemning, hvor alle kan være med til at stemme på, hvem de mener, skal have støtte af fonden. Når afstemningen er slut, kårer fondens bestyrelse Årets Hjertesager. Afstemningen er vejledende, og i vurderingen af, hvad der skal være Årets Hjertesager, tager bestyrelsen også hensyn til type af sag, størrelse af sagen og geografiske forhold.  Det vil sige, at den sag der får flest stemmer, ikke nødvendigvis er sikret at modtage støtte.

Årets Hjertesager offentliggøres på PFA Brug Livet Fondens Facebook-side, LinkedIn-side og vinderne får direkte besked.

PFA Brug Livet Fondens bestyrelse består af:

  • Kim Duus (formand), bestyrelsesformand, PFA
  • Charlotte Bach Thomassen, Landsformand, DGI
  • Lone Engberg Thomsen, Forhenværende formand, Teknisk Landsforbund
  • Ole Krogh Petersen, Administrerende direktør, PFA
  • Torben Dalby Larsen, Forhenværende bestyrelsesformand, PFA